Cristina Marin

Cristina Marin

18p

14 comments posted · 0 followers · following 0

13 years ago @ UrbanKid.ro - Pantofi pentru primii ... · 0 replies · +1 points

De ce talpa moale?

Copilul este inzestrat de la natura cu tot ce trebuie pentru a merge. Nu vad de ce ar avea nevoie de sustinere suplimentara la glezna sau talpa, muschii nu se dezvolta daca nu sunt stimulati. Am vazut multi copii care au primit doar pantofi cu talpa tare si merg pe varfuri. Eu am bocanci de munte cu talpa rigida si ma simt foarte aiurea sa merg cu ei in oras, imi dau seama ce greu trebuie sa le fie copiilor care invata sa mearga cu talpa rigida.

Mersul se invata cel mai bine descult, insa clar nu avem conditii pentru a lasa mereu copiii desculti. Atunci apar incaltarile cu talpa moale care ar trebui doar sa protejeze piciorusele.
Copiii au nevoie de talpa moale pentru a simti si explora toate tipurile de teren.

In pantofii cu talpa moale piciorusul se poate dezvolta de stingherit si e f usor de observat daca masura este potrivita.

De ce piele eco la incaltari?
Pentru ca pielea omului este cel mai mare organ si ea absoarbe o mare parte din substantele cu care intra in contact.

13 years ago @ UrbanKid.ro - Si copiii pot savura u... · 0 replies · +1 points

Si noi, si noi, la Eric Clapton. ;)
A fost o experienta interesanta pentru piciulina noastra. Mai mergem.

13 years ago @ UrbanKid.ro - Scutecele din material... · 0 replies · +1 points

E trist ca nu poti purta o dezbatere fara sa jignesti. Foarte trist.
Dar daca pe mine nu ma crezi vezi ce au spus alte mamici in comentarii. Mamici care chiar folosesc scutece refolosibile si si-au spus parerea pe tema asta.

Sau banuiesti ca toate isi duc galeata in fundul gradinii?

13 years ago @ UrbanKid.ro - Scutecele din material... · 0 replies · +1 points

Iata citatul complet din wiki. Doar doua fraze in plus din acelasi paragraf si parca totul suna altfel din punct de vedere al impactului eco.

The environmental impact of cloth as compared to disposable diapers has been studied several times. In one cradle-to-grave study sponsored by the National Association of Diaper Services (NADS) and conducted by Carl Lehrburger and colleagues, results found that disposable diapers produce seven times more solid waste when discarded and three times more waste in the manufacturing process. In addition, effluents from the plastic, pulp, and paper industries are far more hazardous than those from the cotton-growing and -manufacturing processes. Single-use diapers consume less water than reusables laundered at home, but more than those sent to a commercial diaper service...

13 years ago @ UrbanKid.ro - Scutecele din material... · 0 replies · +1 points

Intr-adevar bebe nu poate fi ferit 100% de poluare si chimicale. Insa fac tot ce este rezonabil posibil sa il expun cat mai putin. Faptul ca exista rele mai mari pe lume nu inseamna sa nu il feresc de relele mai mici. Pe logica "exista lucruri si mai rele" ar insemna sa fie ok sa ii dau sa manace numai junk food, sa nu incerc sa ii gasesc o gradinita mai buna, etc.

Cat despre impactul procesului de productie si transport: Da, impactul exista si la unele si la altele, ambele trec prin faza de productie si transport. Diferenta este ca eu am nevoie sa fie produse si transportate 20 de scutece refolosibile iar tu ai nevoie de mii de scutece de unica folosinta. Deci impactul produs de mine cu "productia si transportul" este mult mai mic. Din nou, este vorba de a alege raul cel mai mic. Nu exista activitate 100% nepoluanta insa putem alege ceea ce produce mai putina poluare.

13 years ago @ UrbanKid.ro - Scutecele din material... · 0 replies · +1 points

Si totusi la fiecare cativa ani apare cate un nou scandal. Istoria se repeta. Iata si un exemplu mai recent - articol de la reuters despre ultima generatie de pampers: http://www.reuters.com/article/idUSTRE63J03E20100...

Din pacate TBT probabil inca exista in pampers; nu imi este clar daca l-au eliminat sau l-au adus in limite "acceptabile". Chiar si in cantitati "mici", pentru mine nu este acceptabil TBT-ul daca am alternative usoare la indemana. Si aceste limite "acceptabile" evolueaza in decursul timpului, de obicei in jos. Vezi chiar problema cu dioxina care in USA este acceptata inca, dar in Europa nu.

Este de asemena interesant ca pe pachetele de pampers nu scrie ce substante contin (tocmai m-am uitat pe un pachet de "pampers active pants").

13 years ago @ UrbanKid.ro - Alb și Negru la Teatr... · 1 reply · +1 points

Suna f interesant, as merge, dar vineri nu intra in program. Mai se joaca si alta data?

13 years ago @ UrbanKid.ro - FunPod - invenţia din... · 1 reply · +1 points

Hei, noi l-am luat (de fapt primit) si e mega cool, il recomand! Bebelinei ii place de numa, ma ajuta la pregatirea mesei, si mai haleste una alta. E toata un zambet.

13 years ago @ UrbanKid.ro - Scutecele din material... · 2 replies · +1 points

Alina, deci pana in 2000 pampersii erau perfect ok. Apoi au descoperit TBT. Au inlocuit-o, cu alte chimicale, despre care se crede ca sunt safe pentru bebe, asta doar pana la urmatoarea descoperire.

Sunt sanse bune ca si noile substante sa urmeze o istorie similara. Prefer sa fiu linistita ca am facut tot ce am putut ca sa le evit.

13 years ago @ UrbanKid.ro - Scutecele din material... · 0 replies · +1 points

Iuliana, e perfect ok sa ramai la parerea ta, mie imi pare rau ca nu am reusit sa te conving. Mai incerc :)

Imi permit sa te contrazic, sanatatea copilului este influentata si de scutecul purtat, doar sta cu el 24 de ore din 24 timp de 2 -3 ani. Am citit si am vazut multi copii cu iritatii de scutec, cu dermatite atopice etc.
Statisticile din US arata asa :
iritatii de scutec 7% in 1955,
valoarea care a crescut la 78% in 1991.

Clar are legatura cu aparitia scutecelor de unica folosinta.