Ванчо Орданоски

Ванчо Орданоски

60p

213 comments posted · 4 followers · following 1

7 years ago @ Badel 1862 - Закажуваме ... · 0 replies · +1 points

КАДЕ?

10 years ago @ Гурман™ - Седум проду... · 0 replies · +2 points

Малку ви е алармистичка листава...
Има дозволени и недозволени супстанци за третирање на компирите, јаболката, и останатите продукти. Не се сите опасни.
А ова со рибите: „Рибарите велат...“. Што вели науката, батали рибарите!
Но круна е „гнојот“ во млекото. Тврдам дека е поопасно да се пие непроверено, наводно „органско“ млеко, кое не поминало низ сите инспекции и кое потекнува од крави кои не се третираат според прописите...

10 years ago @ IT.com.mk - Макед... - Скршете ги п... · 0 replies · +4 points

Фала на написот. Иако, всушност, ниедна од наведените апликации не ме интересираат, ќе работи она што ми треба: OpenVPN...

P.S.
Поздрав и до пријателите-гомнојадци, секогаш ги има, као муви зунзари...

10 years ago @ Гурман™ - Топ трендов... · 1 reply · +1 points

Супер! Да знам следниот пат у Бруклин да не порачувам лобстер, било вон тренд!
А, како е во Скопје? Охрид? Штип?

11 years ago @ IT.com.mk - Макед... - Погледнете ... · 1 reply · +1 points

Сметам дека концептот на Законот со „овластени одлагачи на отпад“ е потполно промашен, затоа што сеуште има место за манипулации...
Компаниите нема да имаат (финансиска) иницијатива за еколошко одлагање на отпадот, бидејќи ќе треба директно да ги плаќаат услугите за тоа. На страна што веќе се формираа две-три партиски фирми кои ќе го земаат кајмакот.
Кога би се применило скандинавското решение, би било многу поефикасно: производителите и увозниците во моментот на пуштањето во промет/увозот да плаќаат одреден (мал) процент на државата, која потоа, по „службена должност“ (а со собраните пари) ќе се грижи за систематско и системско одлагање.

Но, кој ме слуша мене...

11 years ago @ IT.com.mk - Макед... - Погледнете ... · 0 replies · +1 points

Супер се темиве, за 2003-2004 година.

11 years ago @ IT.com.mk - Макед... - Што се случу... · 0 replies · +2 points

Драго ми е што се најдовме на средина! :)

Да, некои се само поединци, претпоставувам дека се земени во текстот како потенцијални нови компании...
Сепак, и за нив, воглавно, важат сличните правила, проблеми и успеси.

11 years ago @ IT.com.mk - Макед... - Што се случу... · 0 replies · +2 points

Или, кога потенцијалните инвеститори разбрале дека кутрите програмери се од Македонија, земјата која се кара со сите...

На колегите од SportyPal им честитам на успехот, издржливоста и посветеноста, и -- секако -- одличната апликација!

11 years ago @ IT.com.mk - Макед... - Што се случу... · 0 replies · +2 points

Или, поточно, „Лаги, тешки лаги, и Државен завод за статистика“... :)

Потполно си во право. Еден од главните фактори за кризата во „I“-то од ITC е и немањето доволна поддршка од државните институции (освен за одредени фирми, нели?).
Наводно сме „земја на информатичари“, ама изгледа дека тоа завршува само на хартија. И на Фејјсбук.

11 years ago @ IT.com.mk - Макед... - Што се случу... · 2 replies · +1 points

Можеби е „градиво“ за прво одделение, но проблемите кои ги имаат стартапите покажуваат дека не ги обмислиле до крај своите планови.
Не дека нема надворешни причини, ама прво треба да си ги бараме во себе...

И, успат, имам започнато неколку компании во животов, и секогаш сум се враќал на основните поставки, без оглед дали се за градинка или прво одделение. Повеќето од тие компании биле и се успешни.

Троловскиот начин на кој дискутираш зборува за твоето искуство и ... воспитание...