Jan Stedehouder

Jan Stedehouder

54p

131 comments posted · 0 followers · following 0

379 weeks ago @ Jan Stedehouder - Gezocht: 8 ouders en l... · 0 replies · +1 points

Goedemiddag Eric,

Bedankt voor je reactie. Je hebt gelijk voor wat betreft de stellingname van Schoolmaster. Het bedrijf is volledig vrij te doen wat het wil (al kun je het niet verstandig noemen om het vigerende overheidsbeleid voor jouw markt te negeren, maar dat is aan het bedrijf). Maar de scholen zijn daar niet volledig vrij in en dat is het speerpunt van de campagne. Scholen zouden bij de inkoop van dit soort systemen de toegankelijkheid mee moeten nemen en systemen die die toegankelijkheid niet kunnen/willen waarborgen moeten schrappen. Dat Schoolmaster de oplossing in handen heeft is evident, maar het is niet juist om het te laten bij het beschikbaar stellen van API's. De school blijft verantwoordelijk voor de toegankelijkheid, ongeacht of er nu enthousiaste ontwikkelaars zijn of niet.

Er is overigens een ander probleem met de huidige koppeling richting Magister. Scholen die eigen applicaties tegen Magister aan willen bouwen, moeten € 3.000,-- betalen. Zo'n bedrag zou ook door andere ontwikkelaars betaald moeten worden.

Met vriendelijke groet,

Jan

380 weeks ago @ Jan Stedehouder - Gebruik Silverlight bi... · 0 replies · +1 points

Goedemorgen Edward,

Bedankt voor de snelkoppelingen. Het actieplan NOiV is hier meer dan bekend ;-) Misschien kun je aangeven wat er specifiek van relevant is voor de vraag die in het artikel wordt gesteld?

Met vriendelijke groet,

Jan

383 weeks ago @ Jan Stedehouder - We gaan de Tweede Kame... · 0 replies · +1 points

Goedemorgen Han,

Na jouw reactie heb ik de link even getest (zojuist nog), maar aan mijn kant is de pagina nog steeds in de lucht. Wellicht was er tijdelijk iets mis. Bedankt voor het kritisch testen :)

Groetjes

Jan

384 weeks ago @ Basiscursus Ubuntu - Hoe stel ik mijn favor... · 0 replies · +1 points

Hoi Jos, je geeft het antwoord al.

Onder aan het artikel staat al dat het uit het gratis e-book komt (sorry, titel is door mij verkeerd geschreven, het moet zijn Snel aan de slag met Ubuntu). Het is een van de gesneuvelde hoofdstukken uit het boek, in dit geval afkomstig uit het hoofdstuk 2 "Veilig aan de slag met Ubuntu", waarin onder andere wordt besproken hoe je de gegevens van een bestaande Windows-installatie wordt veilig gesteld. Zowel Lastpass als Xmarks zijn -onder Ubuntu- weer beschikbaar voor Firefox (en Chrome), zodat het een handige tool is voor de mgiratie.

384 weeks ago @ Jan Stedehouder - Toenemende leverancier... · 0 replies · +1 points

Held! Helemaal anoniem ;-)

En helaas niet eens in de buurt van de plank waarop misgeslagen wordt. Helaas zijn er scholen die niet blij zijn met de gedwongen upgrade van Magister waardoor ze een pakket hebben dat niet meer voldoet aan open standaarden én door het contract ook geen keuze hebben.

En, opvallend, dit is de tweede anonieme negatieve reactie in deze discussie, met een IP-adres dat uitkomst in de buurt van het adres van een -zeg maar- hooggeplaatste medewerker van Schoolmaster. ;-)

385 weeks ago @ Basiscursus Ubuntu - Hiren's BootCD: repara... · 1 reply · +1 points

Redo Backup wordt besproken in het boek Snel aan de slag met Ubuntu, dus dat is een bekend programma ;-)

Voor wat betreft de licentiekwestie verwijs ik je graag naar een eerder commentaar.

385 weeks ago @ Jan Stedehouder - Minister van Onderwijs... · 3 replies · +1 points

Met excuus Richard, maar ik heb al eerder aangegeven dat ik weinig voel voor een herhaling van zetten. Jij hebt jouw standpunt in de LinkedIn Open Source Onderwijsgroep meerdere malen naar voren gebracht, en dat recht heb je, en daar is inhoudelijk op ingegaan. Jij wilt/kunt die argumenten niet accepteren en stelt mij dan iets te snel dat de tegenargumenten niet onderbouwd zijn of dat \'wij\' de discussie niet aan willen gaan. Dat jij de aannames ongegrond noemt, wil niet zeggen dat ze dat ook zijn. Mijn inschatting is dat ieder argument dat tegen jouw visie in gaat per definitie wordt afgewezen en dan is een discussie weinig zinvol. Jij kan je prima herkennen in het standpunt van de minister, zoals je ook in een eerdere discussie hebt aangegeven, dat \'gratis\' te verkiezen is boven \'vrijheid\'. Ik, en met mij nog vele anderen, inclusief (een deel van de) Tweede Kamer, denken daar anders over en maken gebruik van de nog beschikbare vrijheid om te voorkomen dat het onderwijs straks helemaal het speelveldje van commerciële belangen vormt.