wynn

wynn

20p

16 comments posted · 0 followers · following 1

8 years ago @ KropBlog - Fastebrevkassen 5 - nu... · 2 replies · +1 points

Takker for svar endnu engang! :-) - Og det lyder da som et voldsomt interessant indlæg, så det vil jeg da se helt vildt frem til!

Mht. ketose-indtræfning afhænger det så ikke også en hel del af, hvad man mere præcist har indtaget i tidsrummet forud for fasten? Jeg synes, jeg svinger en hel del, og gik ud fra, det var alt efter, hvor meget jeg havde i systemet i forvejen.

8 years ago @ KropBlog - Fastebrevkassen 4 - nu... · 0 replies · +1 points

Ja, cykelholdet, sorry. Mente blot mhp. forstærket glykogen resyntese og restitution, som du nævnte, eftersom Froome virkede så overlegen i dette års Tour. Men han blev så lidt mindre overlegen hen mod slutningen, og min kommentar var da også ment sarkastisk ;)

Men kunne man i princippet ikke drage nytte af en form for IF i træningsperioder indenfor udholdenhedssport, hvis der var noget om snakken og det ikke kun var spekulativt, som du skriver?

8 years ago @ KropBlog - Fastebrevkassen 4 - nu... · 2 replies · +1 points

Endnu et herligt indlæg. Takker mange gange.

Faster Sky mon? ;p

8 years ago @ KropBlog - Fastebrevkassen 2 - Me... · 0 replies · +1 points

Formidabelt indlæg, hele vejen igennem. Takker mange gange for svarene, Anders.

Mht. ketose, vil man så ikke nogenlunde hurtigt komme tilbage, efter at ha' indtaget kulhydrater, hvis det kun er forholdsvis lidt? Så er der selvfølgelig sultfornemmelses-stigningen, når man ryger ud, og "alt muligt andet ondskab" som man skal igennem igen for at komme tilbage i ketose, så generelt er det jo nok bare en dårlig idé at indtage andet end protein og fedt.

Nu er det selvfølgelig utroligt meget individuelt, både alt efter ens nuværende tilstand og "form" ift. fastning, men personligt havde jeg en hårdere andendag på absolut faste. Nu har jeg dog kun prøvet to separate dage tidligere (a 36 timer), én på de ~500 kcal. og én på 0, og jeg havde det også lettere på absolut intet. Men har altså meget lidt at sammenligne med og er generelt slet ikke "trænet" til det endnu. Andendagen i træk på 0 var jeg dog både meget mere træt og generelt utilpas, så jeg blev nødt til at spise et enkelt æg sidst på aftenen. Jeg drak rigeligt vand, men var altså allerede mere utilpas fra morgenstunden af på andendagen, hvor jeg de to tidligere gange har haft det godt morgenen efter, og næsten ikke haft lyst til morgenmåltidet, så det svinger selvfølgelig meget, plus der garanteret også har været andre faktorer, som har spillet ind - f.eks. var jeg meget mere fysisk aktiv på førstedagen ved de to dage i træk.

Mit spørgsmål til næste omgang brevkasse må nok gå på, hvordan faste generelt påvirker én, hvis man har et fysisk krævende arbejde 5x8 timer om ugen, eller hvis man har et mentalt meget krævende arbejde, hvor man altså skal bruge høj koncentration af flere omgange i løbet af dagen. Vil det så evt. være tilrådeligt kun at faste 24 timer, a la fra et morgenmåltid til det næste, eller hvordan og hvorledes? Det er selvfølgelig meget individuelt, og der er mange muligheder, men jeg ved, at jeg personligt nødigt vil have f.eks. en kirurg i ketose til at operere på mig ;)

Claus

8 years ago @ KropBlog - Kropblog/AFN i radioen · 0 replies · +1 points

Ja, sorry, mente Mosleys egen "the fast diet".

Han beskriver de præcis samme ting som i dokumentaren med nogle få ekstra detaljer. Er dog ikke nået igennem den endnu.

8 years ago @ KropBlog - baktusser i discusprol... · 0 replies · +1 points

Takker, vil jeg glæde mig til.

Men nej, har selv gået på Hobro gymnasium. Kender dig som sådan kun efter at have fulgt dig en smule på Pumping Iron forummet i sin tid, og så fik jeg for forholdsvis nylig et link af min bedre halvdel, da jeg spurgte efter lidt mere kritisk palæo-info, og så har jeg hængt på siden.

8 years ago @ KropBlog - Kropblog/AFN i radioen · 2 replies · +1 points

Har nu fået læst en smule mere af bogen, og i den er der en smule flere detaljer omkring "1:1", og han nævner specifikt, at vægttab også er ensartet ved low- vs. high-fat diæt.

8 years ago @ KropBlog - "Faste? Det kan man da... · 0 replies · +1 points

Endnu et spørgsmål, hvis det er i orden :)

Fordele og ulemper ved at placere sine faste-dage i træk vs. spredt? Handler det udelukkende om ketose, eller hvad er det, der er afgørende for, hvad der er "bedst" af 16:8, 24:24 (1:1 / ADF / IF) eller 5:2 for den enkelte? Det spørgsmål leder nok også tilbage til fordele og ulemper ved de ~500 kcal vs. 0, hvad man indtager og hvornår man indtager det?

Hvornår kan man iøvrigt forvente at kunne forudbestille bogen? ;)

- Og tillykke med den forresten!

8 years ago @ KropBlog - "Faste? Det kan man da... · 0 replies · +1 points

Har selv søgt en smule på diabetes-fora, og umiddelbart virker der ikke til at være nogle større problemer forbundet med 5:2 kombineret med medicineret type 2 diabetes, så længe der kun er tale om Metformin. Men lidt blodsukker-sticks er nok klogt at investere i.

Går dog ud fra, at det kan være klogt evt. at dele de ~500 kcal. op i 2-3 måltider med en smule inden sengetid for at undgå for lavt blodsukker sent om aftenen eller om natten. Men er stadig en hel del i tvivl, og er slet ikke kommet til indholdet af de ~500 kcal., eller om det kan lade sig gøre og er "bedre" helt uden, som Ulrik også spørger til ovenfor. Hvis det ikke er, er "optimale" tidspunkter, opdelinger og nærings-sammensætning også ganske interessant.

8 years ago @ KropBlog - baktusser i discusprol... · 2 replies · +1 points

Ja, voldsomt spændende studie. Ser meget frem til mere info og viden på det her område også.

Må siges at være en fremragende blog, du holder dig her, Anders!