Sven Wennerström

Sven Wennerström

14p

8 comments posted · 0 followers · following 0

14 years ago @ Doktor Spinn - Uppdaterar mina PR-blo... · 1 reply · +1 points

Min blogg borde finnas med.

14 years ago @ Doktor Spinn - Spinns Smurftips #PRof... · 0 replies · +1 points

Strategisk kommunikation och kvalificerad rådgivning är ju naturligtvis trivialt sant, men många projekt landar ju i...kanske inte fyrverkerier, men i vart fall ett önskemål om hands-on-kunskaper (jag vågar hålla en krona på att även du gör sådana projekt).

Dessutom håller ju marknads-pr håller på att konvergera med reklamarnas verksamhet och då måste pr-byråerna ändra sig om de vill fortsätta att vara med i den matchen. Vilket många vill.

Men visst, strategisk kommunikation är rätt svar. Det är lättare att gå därifrån och handla upp den pyrotekniska kunskap som måste till, än att försöka gå andra hållet.

F.ö. har du testat <a href="http://www.rememberthemilk.com/" target="_blank">http://www.rememberthemilk.com/ som to-do-lista?
My recent post Guldägget kalldusch för PR-byråerna

14 years ago @ Sven Wennerström - Därför blir valet en... · 0 replies · +1 points

Jodå, alldeles säkert. Men jag tror att utväxlingen är så mycket större på ett lokalt plan och betänk att jag skriver ut ett valrörelseperspektiv.

Om vi för en stund bortser från nålsögat att komma med på en lista, handlar personvalet idag - och ännu mer med den nya lagen - om att attrahera ett ganska litet antal väljare. Tillräckligt få för att de personliga relationerna ska ha en verklig betydelse och för att man ska kunna samlas kring gemensamma, lokala frågor.

Frågan är i och för sig mer dynamisk än så, jag får säkert tillfälle att återkomma till det.

14 years ago @ Sven Wennerström - P3 om lobbying · 0 replies · +1 points

Jag skrev "hedervärt" för att JKL i det här fallet tillhandahåller en kunskap som redan finns bland en rad särintressen. Jag tycker att alla ska kunna spela med samma information.

Jag håller med om att det var lite märkligt att Bosson inte kunde svara bättre på frågan om kunduppdrag. Men han hade väl slarvat med att öva framför spegeln.

14 years ago @ Doktor Spinn - Repost: Tankar om PR, ... · 2 replies · +1 points

Den senare delen av din postning sammanfattar väl en av evighetsdiskussionerna i branschen: ska vi lägg tid, pengar och energi på att skapa nya begrepp eller ska vi fundera kring vad som folk faktiskt pratar om/media vill skriva om/sökord som verkligen används. Jg anser att det är en betydligt vidare diskussion än SEO, men precis som du säger kan en sökordsanays ge bra ingångsvärden till diskussionen.

14 years ago @ Doktor Spinn - Tankar om att synas ö... · 1 reply · +1 points

Jag tror du missar Lennarts poäng - att vanligtvis smarta personer spammar Facebook-statusen tiotals gånger per dag med meddelanden som "@hamsterporn Me too!!!". Det du skriver var i och för sig intressant (fast långt). Ska läsa det en gång till, lite noggrannare.
My recent post Alla vinner på medieträning

14 years ago @ Doktor Spinn - Smurftips · 0 replies · +2 points

Tackar för hälsningen och länken! Och så hemskt långt borta är jag inte (55 millisekunder ungefär).

14 years ago @ Sven Wennerström - Exemplets makt och ane... · 0 replies · +1 points

Så länge illusionen bygger på deduktion är det ett utmärkt sätt att förklara eller argumentera. När man däremot använder exempel som egentligen visar på något annat, eller exempel som inte är intersubjektiva, utsätter man sig för risken att man - som Al Gore - sviker sina mottagare genom att först trigga en känslomässig reaktion (drunknande isbjörn) och därefter försöka förklara varför samma typ av exempel (lidande människor i rekordkyla) inte ska leda till en liknande slutsats (kallare väder -> kallare klimat).