vintermann

vintermann

30p

31 comments posted · 0 followers · following 1

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 0 replies · 0 points

Dr. Oleg Sorokhtin ... I en artikkel publisert av det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti?! På hvilket grunnlag hevder du at denne "forskningen" er bedre enn den som kommer ut i tunge vitenskapelige tidsskrifter (bortsett fra at den kommer til en konklusjon du liker, da!)

Kildekritikk?

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 0 replies · +3 points

Jeg synes du kan slutte å si det, for det er ikke sant.

Ja, ressursbruk og overbefolkning er alvorlige problemer, og de ligger i roten på klimaproblemet også. Men at CO2/global oppvarming er en konspirasjon for å dekke over dette, eller at frykten blant klimaforskere er noe annet en godt begrunnet, det er ganske enkelt tøv.

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 1 reply · +2 points

Problemet er at utenforstående ser to leirer, men de ser ikke at de to leirene ligger i helt forskjellige land. I det landet som heter "vitenskapelige publikasjoner", så finnes det i praksis bare en leir. I landet som heter "media", finnes det en og en halv (hverken forskere eller miljøorganisasjoner kan stille opp stort mot Olje- og kullindustriens velsmurte propagandaapparat)

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 0 replies · +1 points

Nå må jeg vedgå at jeg gikk glipp av alle artiklene i Science og Nature som spådde at Norge ville få et stort kraftunderskudd om få år.

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 1 reply · +2 points

"Går en disse bidragsyterene nærmere i sømmene vil du oppdage at istedenfor å forske på klima ..."

Går en inn på biografiene deres, får en se publikasjonslistene. De avkrefter ganske glatt denne påstanden.

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 0 replies · +1 points

Min forklaring er at nå i forkanten av "det store vekkelses-møtet i København" går kulloobbyistene og deres venner i høygir. Derfor må slike usikkerhets-plantende artikler ut i avisene.

I motsetning til klimaforskernes vilje til å gjøre hva som helst for forskningsmidler (inkl. å totalforfalske det de forsker på - lurer på hvorfor ikke andre faggrupper har begynt med dette?) er kullobbyens virksomheter godt dokumenterte. De bruker den samme industrien som ble satt opp av tobakksselskapene for å benekte skadevirkningene av røyking. Det kan du bekrefte selv ved søk i de offentliggjorte arkivene fra søksmålene mot tobakksindustrien rundt år 2000.

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 0 replies · +3 points

"Einkvar seriøs forskar veit at ingen teoriar kan bevisast, men dei kan kun motbevisast. "

Hvor sier jeg noe annet?

For å sitere en kjent amerikansk forfatter. "They laughed at Galileo. However, they also laughed at Bozo the Clown." At "klimaskeptikerne" er et mindretall er ikke noe bevis på at de har noe å fare med, eller at deres eksklusjon fra det gode selskap er noe annet enn absolutt velfortjent.

Klimaskeptikerne kan enten
1. Ta kampen gjennom de institusjonene vi har, eller
2. Kritisere disse institusjonene på generelt grunnlag, og forklare hvorfor det er bedre å ta kampen i media.

Anbefaler denne lenken:

http://climatesight.org/2009/10/12/credibility-in...

Siden realclimate tydeligvis ikke er godt nok, kan du lese hvordan en ungdomsskoleelev nærmer seg problemstillingen. (Riktignok en knakende artikulert og reflektert ungdomsskoleelev!)

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 3 replies · +3 points

At TU ukritisk videreformidler slikt søppel, får meg til å huske hvorfor jeg ba dem slutte å sende meg papirutgaven for noen år siden. Nettutgaven på mail ba jeg aldri om, men har ikke tatt meg bryet med å si den opp - før nå.

At et teknisk magasin kommer med konspirasjonsteorier omkring en av vår tids aller største utfordringer (bare fremtidig oljemangel kan muligens konkurrere), er bare utenfor all forstand.

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 2 replies · +1 points

"IPCC baserer seg på akademiske arbeider publisert i noen av verdens mest meriterende tidsskrift, som Science."

Viktig poeng. Forkaster en klimaforskning, må en også komme med en forklaring på hvorfor institusjonene svikter akkurat NÅ, og ikke har gjort det før - for hvis menneskeskapt global oppvarming er en bløff, da er det første gang noen har fått en massiv konspirasjon forbi vitenskapens dørvoktere (enn de feil de måtte ha).

495 weeks ago @ Teknisk Ukeblad - Er CO2-frykten blitt e... · 1 reply · +1 points

Det må vel i så fall karakteriseres som en konspirasjon? Og i så fall er vel dette en konspirasjonsteori? Man skal ha gode beviser på hånden for å komme med slike.