Terje Pedersen

Terje Pedersen

22p

22 comments posted · 5 followers · following 2

13 years ago @ fmandal.com - På plass i Trønder-A... · 0 replies · +1 points

Virker som det er en ny trend blant journalister for tiden å føre på til slutt "Følg meg på twitter: @......" på sine artikler i nettaviser.

13 years ago @ Teknisk Beta - Teknu.no · 2 replies · +1 points

En oppløsning på 1920x1200 som du referer til kalles WUXGA. Full HD er derimot definert som 1920x1080.

13 years ago @ Teknisk Beta - Teknu.no · 2 replies · +1 points

Full HD oppløsning er på 1920×1080.

13 years ago @ Teknisk Beta - Mediedagenes pinligste... · 0 replies · +2 points

Har lest at Voss vann har en pris på 62,-/l mao vannet til Brenna var jo nesten like dyrt :S Da ville nok jeg heller hatt Voss vann og fått en fin flaske på kjøpet, hehe. Jeg hadde heller ikke kjøpt vann til slik pris, men så lenge en liten andel er villig til å betale overpris for noe som er nesten gratis så er det jo mulig å tjene penger på «freakonomics».

13 years ago @ Teknisk Beta - Mediedagenes pinligste... · 2 replies · +2 points

Jeg grubler litt på den vann-analogien din, hvorfor betalte du når du kunne få vann gratis? Var det fordi du ikke hadde med deg tom flaske? Eller fordi det vannet du kjøpte er tappet fra et sted med bedre kvalitet enn det du hadde fått gratis? Eller fordi det hadde tatt lenger tid å få tak i gratis versjonen?

Apropos ta seg godt betalt for vann så er vel Voss vann et godt eksempel på akkurat det. Designer innpakning. Så er spørsmålet da hadde samme gruppe mennesker betalt mye for gratis nyheter innpakket på en annen måte?

13 years ago @ Teknisk Beta - Teknisk Ukeblad på le... · 0 replies · +1 points

Lesebrett er fortsatt alt for dyre til at folk flest har skaffet seg slike. Men i og med at digitalbok.no finnes nå så er det vel mulighet for at det blir flere som skaffer seg slike også her i landet. I den testutgaven av TU for lesebrett har du der brukt PDF?

13 years ago @ fmandal.com - Et PDF-eksperiment –... · 2 replies · +1 points

Norske nettaviser er svært ensformige, de ligner veldig på hverandre omtrent alle sammen. Overlesset av bilder, omtrent bilde for hver eneste artikkel. Ser man på de store utenlandske nettavisene så er de veldig forskjellige fra de norske. Hvorfor det mon tro lurer jeg veldig på, ja bortsett fra at mange aviser har samme eier og samme publiseringssystem hvor omtrent det bare er gjort noe med farger og logo.

Nettaviser trenger også å fornyes, spesielt de norske, du sier at alle sakene er åpnet for deg i en papiravis, jeg har ikke svaret, men et anerledes nettavis design hvor en også tar i bruk "ny" teknologi som AJAX og Comet kunne nok gitt deg en annen opplevelse også på nett.

13 years ago @ Teknisk Beta - «Vi gir alt, alt for ... · 0 replies · +1 points

Et lite tips om du har tenkt å bruke EtherPad mer er å lage en egen URL ved å skrive det du vil etter slash http://etherpad.com/...... som f.eks. http://etherpad.com/senikk

13 years ago @ Teknisk Beta - «Vi gir alt, alt for ... · 3 replies · +1 points

Man kunne fint laget en plugin for WordPress og andre bloggsystemer som ga deg en real-time editor ved å bruke Comet-teknologi, som også er det samme som EtherPad benytter seg av. Man trenger dog da enten en egen ip-adresse for dette formålet eller andre eksempel med én ip-adresse er å benytte seg av Nginx eller Haproxy i forkant av Apache hvis man bruker det. Å lage slike løsninger tar en del tid så en annen mye kjappere mulighet hadde vært å lage en plugin rundt EtherPad sin Private Network Edition.

13 years ago @ fmandal.com - Et PDF-eksperiment –... · 2 replies · +1 points

"En annen ting, som kanskje mest gjelder for region- og lokalaviser, er notiser. Og bursdager, hilsninger og dødsannonser. Disse er ikke tilgjengelige på samme måte på nett"
Man jo spørre seg hvorfor? Svaret er vel at de tviholder på å ha noe unikt innhold så dem fortsatt selger papiraviser.

Nå har jeg ikke fått prøvd Kindle DX, skulle gjerne gjort det. Men man skal ikke stirre seg blind på oppløsning på to så ulike teknologier som e-blekk og LCD. E-blekk er mer som å lese en avis/bok enn hva som er tilfelle med LCD.

De aller fleste (eller skal vi si alle?) norske aviser som tilbyr PDF er bare en PDF-utgave av nøyaktig det samme som blir sendt til trykkeriet. Det jeg har sett av bilder fra Kindle DX presentasjonen ser ut for å være egne utgaver av avisene som er med for DX og da vil nok også bli en annen opplevelse å lese dem.