Michel

Michel

23p

29 comments posted · 1 followers · following 1

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - Picknicken in het park · 0 replies · +1 points

Ach, het werd met zo'n charmante lach gebracht dat ik niet boos kon worden :) En we houden het voortaan wel op forever 39!

En bedankt voor het compliment.

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - Is de VVD nog te redden? · 0 replies · +1 points

Het maakt in elk geval wel wat los.

Het gaat mij, naast de inhoudelijke discussie, ook om de vorm. Als je je in de Raad vooral druk maakt om hondenpoep, als je verder vooral aangeeft dat het beleid (waar de VVD zelf een belangrijk aandeel in heeft gehad) goed is, en als je bovendien ook jaar in, jaar uit de resultaten daarvan ziet, dan is het raar om ineens nu zulke taal uit te slaan. Je bent er zelf namelijk mede verantwoordelijk voor. Dan moet je ook uitleggen waarom je datzelfde beleid jarenlang compleet anders hebt beoordeeld.

Ja, voor de VVD en als mening van veel Gouwenaars kan het. Maar als raadsleden zitten we er niet alleen om maar ongezouten meningen door te geven. Wij beschikken namelijk over meer informatie, hebben een breder overzicht over wat er werkelijk gebeurt (ongetwijfeld gaan door dit soort uitspraken mensen zitten stuiteren, maar zo is het toch echt).

Dat iemand die over de feiten beschikt zo uit de hoek komt is jammer. Ook omdat de inhoudelijke discussie daarmee niet op gang komt. Feit is dat het qua veiligheid al jaren beter gaat in Gouda. De trend is dalend. Dat maakt deze incidenten niet minder erg, maar het zet ze wel enigszins in perspectief: deze incidenten zeggen niets over de algemene trend.

En ik snap best, er komen verkiezingen aan, dus je moet vooral laten zien hoe erg het allemaal is. Dit gaat alleen wel over de ruggen van andere mensen.

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - Oog om oog? · 0 replies · +1 points

Mijn stelling is juist dat die repressieve aanpak eerder averechts lijkt te werken. En mijn conclusie daarom dat CDA en CU voor populistische schijnoplossingen kiezen.

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - Oog om oog? · 0 replies · +1 points

Het gaat me ook niet om die swift, het gaat erom dat nu twee forse incidenten (er gebeurt wel van alles maar niet zo erg als dit) worden gebruikt om het hele beleid aan de kaak te stellen - terwijl dit wel erg extreem is, haast geen beleid tegenop gewassen. Zoals ook tegen 1 gek met een swift weinig te voorkomen valt.

Het voorbeeld van de dronkelap is daarom niet zo passend. Compleet andere situatie, met compleet andere factoren.

Maar aan de andere kant misschien ook weer een goed voorbeeld. Iemand zit dronken achter het stuur, krijgt een boete, en verder niks. Helpt dit? Is het probleem van deze persoon nu opgelost? Of is er alleen gestraft, en duikt die bestuurder ergens anders in de zorg weer op? Met een boete krijg je geen betere mensen; degenen die hun gedrag daarop aanpassen zijn niet de extreme gevallen.

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - Oog om oog? · 0 replies · +1 points

Dus je wilt een harde aanpak, die zeer waarschijnlijk niet werkt, omdat de aanpak tot nu toe (die niet soft is trouwens) de excessen niet aanpakt? Dat is alsof je alle automobilisten wilt straffen omdat één iemand met een Suzuki Swift door een afzetting heenrijdt.

Ik vraag me eerder af of de brede aanpak wel breed genoeg is. Zijn we bezig om een positief klimaat in Gouda te creëren, of zijn we de kloof tussen "wij" en "zij" alleen maar aan het vergroten?

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - Europese stemwijzer · 0 replies · +1 points

Dat gevoel heb ik niet zo, hoewel de kans er wel is dat het zo werkt. Als je vuistdiep in een politieke club zit bekijk je het eerder vanuit die invalshoek. Maar ik vind dat vaak ook rationeel gezien de beste oplossingen ;) En soms niet, maar je ziet ook dat ik niet exact op GL uitkom.

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - Europese stemwijzer · 0 replies · +1 points

Het hele idee van zo'n stemwijzer is toch om 'm te beïnvloeden richting jouw eigen denkbeelden? Anders klopt het sowieso niet wat er uit komt :p

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - Strip tegen discriminatie · 0 replies · +1 points

Ja, maar jij reageerde vorige keer ook al zo normaal en genuanceerd ;)

Het (c) ligt bij Farida Laan, en deze afbeelding heb ik gejat van www.art1.nl . Zie ook hier: http://www.art1.nl/artikel/1546-Tentoonstellingen...

Je kan het beste contact met hen opnemen. Overigens verkopen ze de cartoons ook als poster, voor maar 2 euro. Heb deze en de Fokke en Sukke direct op de kop getikt.

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - Uitzicht bij ijsje ete... · 0 replies · +1 points

Mailtje met vraag is inmiddels naar de griffie verstuurd

14 years ago @ Publiekelijk tijdverdrijf - 4 april, kikker in je bil · 0 replies · +1 points

Nou, als ik de reacties zo zie....