Arne Pihl Bordi

Arne Pihl Bordi

16p

9 comments posted · 5 followers · following 0

12 years ago @ Gigapix.no - Hvilken logo er best? · 0 replies · +1 points

Likte også den fra Petter Jensen. En stilren logo med frittsående tekst. Lar seg bytte farge på etter årstidene eller sammenheng. Logoen kan du animere med at den hvite prikken beveger på seg slik du bygger opp et gigapixelbilde. Skulle du ha invitert til en twitter-konkurranse om beste logo-forslag i steden for å hyre inn et logo-firma?

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - Paranoide bursdagsbarn · 0 replies · +1 points

Fødselsnummeret definert som ikke-sensitiv informasjon, og er dermed ikke informasjon som har et rigid krav om hemmeligholdelse, selv om forskrifter angir at det f.eks. ikke skal benyttes utenpå konvolutter osv. Fødselsnummer ble i 1964 innført for å skille enkeltpersoner med samme navn, og er ikke ment til å autentisere at en person er den han påstår han er. Derfor er heller ikke allegoritmen som angir de to siste kontrollnumrene hverken hemmelig eller avansert.

Jeg er enig at det utifra et personvernhensyn og folks råderett over privat informasjon var dårlig gjort av Eniro å lage denne tilleggstjenesten. Men i forhold til ID-tyveri og misbruk av annen persons identitet, er det langt mer skremmende hvor mye man får gjort i dagens samfunn med et fødselsnummer som i utgangspunktet ikke er godt sikret mot misbruk, og heller ikke definert eller egnet som et element i it-sikkerhethetsløsninger.
http://bit.ly/L9rSC
http://bit.ly/GYefj
http://bit.ly/dpCiU

13 years ago @ NRKbeta: NRKs sandkass... - Google-bilen ruller ru... · 0 replies · +1 points

Og snart kommer vel Eniro også:
http://www.version2.dk/artikel/10700-nordisk-konk...

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - Helt glatt: Slik virke... · 0 replies · +1 points

Jeg ønsker denne saken (og andre populærvitenskapelige artikler om ting vi omgir oss med) velkommen på tu.no, men jeg kan samtidig til en viss grad være enig med kritikerne når det gjelder så godt som ensidig presentasjon av Gillettes historie.

13 years ago @ NRKbeta: NRKs sandkass... - Innspill om digitalrad... · 0 replies · +1 points

Retter meg selv igjen: DAB+ (pluss) skulle det stå. Visningen av pluss-tegnet jeg skrev fra mobiltelefon er av en eller annen grunn varierende. I Nokias nettleser synes plusstegnet, men i Skyfire på mobilen eller Opera på pc'en synes det ikke. Vel, vel. DAB+ (DABpluss) skulle det uansett stå i punkt 3 i min opprinnelige kommentar.

13 years ago @ Teknisk Ukeblad - Sprinkleranlegg blir p... · 1 reply · +2 points

Aprilspøken omfatter vel da også de to relaterte sakene fra desember 2008 og januar i år?

13 years ago @ NRKbeta: NRKs sandkass... - ut.no · 0 replies · +2 points

På senorge.no (NVE, Meteorologsik institutt og Statens kartverk) ligger det også en del informasjon som f.eks. snødybde, hvor gammel denne er osv. Noe å ta med inn i ut?
Basert på data fra yr.no (temperatur) og senorge.no (nysnø vs. gammelsnø) kunne man kanskje automatisk(?) generert smøretips? Evt. sponset av Swix?

Ellers på ønskelisten: Turmattips, pakketips, barn med på tur tips. lokalturtips, printe kart, eksportere til GPS, sykkelveikart.
Innholdsbidrag fra www.frifo.no kanskje?

13 years ago @ Budstikka - Lokalavise... - Se Budstikkas nye fotb... · 0 replies · +2 points

Det er vel nesten som å be BA og BT om å slutte å skrive om Brann. :-)

13 years ago @ Budstikka - Lokalavise... - Se Budstikkas nye fotb... · 0 replies · +1 points

Går det an å få inn et Coveritlive vindu her? Jeg er ikke veldig interessert i Rekdals tippetips eller Langodsen, så hadde det vært en fane til der nede til høyre med CiL hadde jeg satt pris på det. Fint å slippe å ha CiL på en annen nettleserfane, da blir det mye klikking frem og tilbake.