GRwitters

GRwitters

4p

3 comments posted · 16 followers · following 31

15 years ago @ vrypan|net|weblog - αντίλογος γ... · 0 replies · +1 points

Όπως όλα τα πράγματα και στο twitter, η κατάχρηση βλάπτει. Ναι, είναι πολύ καλό εργαλείο για ενημέρωση από πρώτο χέρι. Το είδαμε με φυσικές καταστροφές, με τις εξεγέρσεις ανά τον κόσμο, με άμεσα καθημερινά προβλήματά μας.
Ούτε εμείς το βλέπουμε ως πασπαρτού για όλες τις μορφές επικοινωνίας. Προτιμούμε όμως την πολυδιάστατη και αντικρουόμενη πληροφόρηση απ' το Twitter, παρά την μονόπλευρη και στρατευμένη από άλλα μέσα :)

Υ.Γ. Θα χαρούμε να δούμε το urlb.org να συμμετάσχει στις shorturl services του Danzarella που ανέφερε ο olrandir. Αν και για το twitter βασιζόμαστε στα στατιστικά της, μας δυσκολεύει με τα tweetbacks.

15 years ago @ vrypan|net|weblog - αντίλογος γ... · 2 replies · +1 points

Αν ρωτούσες εμένα προσωπικά, θα έλεγα πως θα ήθελα ένα Twitter που να μπορείς να "πιάνεις" ένα νήμα και να κάνεις κουβέντα όπως στο plurk, να το ταξινομείς σε μια ομάδα θεμάτων ή ένα γκρουπ ανθρώπων, να "καις" το feed του στο friendfeed και να κρατάς μαζεμένα τα σχόλια/ενημερώσεις σου στο intensedebate, για παράδειγμα. Και γιατί όχι, όλα αυτά με OpenID ή Google account. Πλήρης κοινωνική απελευθέρωση!
Είναι δυνατόν όμως να δούμε ποτέ κάτι τέτοιο;

Θα κλείσω, αφού κινδυνεύω να υπερβώ τον όγκο της δημοσίευσης, οπότε θα πάψει να είναι σχόλιο η απάντηση μου. Θα προτείνω απλά, αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που το Twitter ξεκίνησε τη λειτουργία του, να του δώσουμε λίγο χρόνο ακόμη. Το χρήμα που προφανώς χρειάζεται, νομίζω το ψάχνουν μόνοι τους. Το χρόνο τον θέλουν από μας, αφού μοιάζει σαν να βάλτωσαν οι άνθρωποί του στον μεγάλο όγκο επισκέψεων - που προφανώς δεν περίμεναν, και δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί στο βαθμό που έπρεπε. Επί της ουσίας: "Δώστου μία ευκαιρία" :)

15 years ago @ vrypan|net|weblog - αντίλογος γ... · 0 replies · +1 points

Ναι. Ο ρυθμός ανάπτυξης του Twitter τους τελευταίους 2 μήνες είναι ξέφρενος. Μέσα σε 20 μέρες βρήκαμε περίπου 500+ νέους χρήστες, που αν και αυθαίρετο ως στατιστικό, είναι μια συγκρίσιμη παράμετρος για μας. Υπάρχει κινητικότητα και τα επερχόμενα στατιστικά δραστηριότητας που θα δημοσιοποιήσουμε θα δείξουν πόση είναι αυτή, με βάση πάντα την ομάδα των χρηστών που μελετάμε.
Σίγουρα το Twitter δεν προσφέρει τη δυνατότητα να χωροθετείται μια συζήτηση, όπως για παράδειγμα στο plurk, που γνωρίζει καλά και ο @philos, που σχολίασε νωρίτερα. Δεν προσφέρει καν την κατηγοριοποίηση που προσφέρει το identi.ca, με ομάδες, tags, ενδιαφέροντα (όχι στο βαθμό που θα θέλαμε ίσως). Δεν προσφέρει και τη λειτουργικότητα του friendfeed.