Arie Nouwen

Arie Nouwen

18p

14 comments posted · 0 followers · following 0

10 years ago @ Astroblogs - Wat dacht je ervan bin... · 0 replies · +1 points

Eh even vooraf: Jan, ik zag ook jouw commentaar hier staan op deze blog, maar op de een of andere manier is 'ie niet zichtbaar. Vraag me niet hoe dat komt, die reactie-plugins blijven een ramp. Zucht... En dan over dat reizen naar verre oorden: Ja, in theorie zou het allemaal goed kunnen. Maar het is puur de praktijk, waar e.e.a. aan de hand is. Ik heb trouwens eerder een paar blogjes gewijd aan het reizen naar de dichtsbijzijnde ster, Proxima Centauri. Met z\'n 4,22 lichtjaar afstand lang niet zo ver als de 2,5 miljoen van het Andromedastelsel, maar toch. Zie o.a.: http://www.astroblogs.nl/2008/07/13/naar-proxima-...

10 years ago @ Astroblogs - Wat dacht je ervan bin... · 0 replies · +1 points

Wil je met die constante versnelling uiteindelijk belanden tot de lichtsnelheid dan heb je zoals je zelf zegt een giga-hoeveelheid brandstof nodig. Het gaat niet vanzelf. Die brandstof is gewoon niet beschikbaar in de praktijk, en dus blijft het allemaal een leuk gedachtenspinsel, maar in de praktijk hebben we er weinig aan. .

10 years ago @ Astroblogs - Sneller-dan-het-licht-... · 0 replies · +1 points

Ha Andre, bedankt voor het volgen. Yep, spannende tijden, inderdaad. We lijken zelf af en toe sneller dan het licht te gaan. :-)

10 years ago @ Astroblogs - Ook Hubble slaagt er n... · 0 replies · +1 points

een boek van Jan Lub? Nooit van gehoord.

10 years ago @ Astroblogs - Huh, wat is er met de ... · 0 replies · +1 points

Dat de zon (en de maan) heel groot lijken als ze laag aan de horizon staan is een bekend optisch verschijnsel. Ze zijn natuurlijk niet echt groter, dan wanneer ze hoger aan de hemel staan, maar door de nabijheid van bomen, huizen zo lijken ze groter. Of het klopt dat de zon ook nog eens feller is weet ik niet. Het zal schelen als de lucht een stuk transparanter is of juist heiïger als je er wel of niet in kunt kijken.

10 years ago @ Astroblogs - Tweelingsonde GRAIL dr... · 0 replies · +1 points

Nou Sasa, Pim kan je niet helpen, maar ik wel hoor. Het ISS is ook vanuit Australië op geregelde tijden te zien. Log in op http://www.heavens-above.com/ en geef daar je locatie aan. Vervolgens kan je in het hoofdmenu kiezen voor de komende passages van het ISS (en van vele andere heldere satellieten), die vanuit de opgegeven locatie zichtbaar zijn. Succes er mee in het verre Australië.

10 years ago @ Astroblogs - iPad overleeft val van... · 0 replies · +1 points

OK, dat geeft niet. Proberen we 't gewoon met een Samsung. Neem dat ding maar een keer mee naar de club, dan neem ik een heliumballon mee. :-)

10 years ago @ Astroblogs - Studentenballon kiekt ... · 0 replies · +1 points

Hallo "admin" - ahum.... - niet telkens met die balonnensite aankomen. Eén keer is leuk met die reclame, maar een volgende keer ga je in de ban. Gesnapt?

10 years ago @ Astroblogs - Waarom de aarde NIET z... · 0 replies · +1 points

Bedankt voor de link. Ga ik zeker lezen.

10 years ago @ Astroblogs - iPad overleeft val van... · 0 replies · +1 points

Ik wil zo'n experiment ook in Nederland uit gaan voeren. Wim, had jij ook niet zo'n iPad? ;-)